1 Maj på torget i Fjugesta, klockan 11:00

Berth Falk är kommunalråd och ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Rubriken på hans tal på 1 maj är Lekeberg i nutid och framtid.

Linda Torége brinner för demokrati och att vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för samhällsutveckling. Hon tror på människors engagemang som drivkraft till förändring och kommer att tala om detta på 1 maj ur ett både globalt och lokalt perspektiv.

Vår tredje talare är fjugestatjejen Medina Tulic som är aktiv inom länets SSU-verksamhet. Hon är dessutom åttonde namnet på vår egen lista för val till kommunfullmäktige.
I sitt tal kommer hon att prata om aktiviteter och om fritidsgårdarna i kommunen.

En av talarna på 1 maj är Hanna Östeby som är facklig förtroendevald för Kommunal på sektionen södra Örebro län och som bemannar kontoret i Lekeberg tillsammans med sin kollega Susanne Johnsson. När hon inte gör det ägnar hon sig åt handledning, folkbildning och fackliga ungfrågor.

  • I grund och botten är jag en stolt undersköterska på Linden, korttidsenheten, säger Hanna och berättar att hennes drivkraft är strävan för jämlikhet, jämställdhet och rättvisa.
  • Något som speglar sig i det absolut mesta jag sysslar med.
    Hannas tal ska handla om arbetarens inflytande på samhället, den allmänna bilden på oss som arbetare och styrkan i kollektivet.

Underhållning av vår egen kör Rödtjut!

Kaffe, dricka och korv med bröd.
Allt är gratis!

Alla är välkomna!